GiPS Tuzla od 1. marta ove godine uvodi elektronski sistem naplate karata u svojim vozilima

Kako bi putnicima olakšali prelazak na novi sistem plaćanja prijevoza od 1. marta u opticaju će biti mjesečne Bus kartice, a vrijednosne Bus kartice biće u opticaju u toku narednih mjesec dana.

– Zbog velikog broja korisnika mjesečnih karata, ostavili smo mogućnost kupovine papirnog kupona za mjesečnu kartu za mart. Na taj način putnici će imati dovoljno vremena (mjesec dana) da izvade novu mjesečnu Bus karticu – saopćeno je iz GiPS-a.

Putnici koji se odluče na ovaj način kupovine mjesečnih karata za mart, od osoblja na prodajnim mjestima mogu zatražiti zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice. Zahtjev se može naknadno, u toku narednih mjesec dana, predati na jedno od prodajnih mjesta GiPS-a, a osoblje će obavijestiti putnika o terminu preuzimanja mjesečne Bus kartice. Zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice putnici mogu popuniti i na web stranici www.gipstk.com

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK-a donijelo je odluku o izmjenama naziva pojedinih stanica, a shema sa tačnim nazivima svih stajališta biće dostupna na web stranici www.gipstk.com i na prodajnim mjestima GiPS-a.

Prodaja kupona za mart počinje 25. februara ove godine na starim prodajnim mjestima, kada počinju sa radom i prodajna mjesta GiPS-a za izdavanje mjesečnih Bus kartica: zgrada Zavoda za zapošljavanje TK-a u ulici Bosne Srebrene, zgrada “Titanik” na adresi Prve inžinjerske brigade bb. Radno vrijeme prodajnih mjesta GiPS-a je od 7 do 20 sati.
Utvrđena cijena za izradu mjesečne Bus kartice je 5 KM, a cijene mjesečnih karata ostaju iste.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*