Servisne informacije za 13. decembar: Putevi prohodni, bez vode dva naselja

Prema informacijama koje smo dobili iz MUP TK, javni red i mir nije narušavan. Evidentirano je izvršenje tri krivična djela. Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda.

Lakše tjelesne povrede zadobil jedno lice, o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za dva lica. Evidentirano je 10 nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom.

Prema izvještaju do 7 sati jutros, u TK svi putevi su prohodni, saopćio nam je dežurni operativni u MUP-u TK.

Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, građanima je pruženo 237 zdravstvenih usluga.

Dežurni vatrogasci PVJ Tuzla u protekla 24 sata imali su 33 tehničke intervencije koje su se sastojale od ukljanjanja stabala sa ulica, čije pucanje su uzrokovale snježne padavine.

Te su imali gašenje požara na automobilu u Ljepunicma. Nije bilo povrijeđenih.

Kiseljak i Husino su bez vode, zbog prekida u napajanju električnom energijom, ne rade pumpne stanice. Trenutno nema informacije kada bi građani tih naselja mogli dobiti vodu, saopćeno je iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Uredna je isportka toplotne energije u gradu, saopćeno je iz JP Centralno grijanje Tuzla.

Putevi u Tuzli su prohodni, dežurne ekipe JKP Komunalac Tuzla čiste snijeg sa ulica po prioritetima, saopćeno je iz JKP Komunalac Tuzla. I ostale aktivnosti obavljaju se po planu i programu.

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području grada Tuzle u ulici Maršala Tita na brojevima: 199, 201 i 203 u vremenu od 08:00 do 10:00 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*