Svjetski kup u Veneciji: Zlato i srebro za članove Karate kluba Do

Proteklog vikenda je u Veneciji održan Svjetski karate kup za seniore i seniore U21, i Liga 1 za mlade, na kojem je nastupilo oko 2450 takmičara iz 60 država svijeta. Karate klub Do iz Tuzle su predstavljala tri seniora i četiri reprezentativca na ligi mladih.

Zlatna medalja Sandro Krešić seniori U21 +84 kg

U nevjerojatnih šest mečeva Sandro Krešić je pokazao apsolutnu dominaciju, jer je većinu takmičara pobjeđivao sa preko osam poena u prvih 60 do 90 sekundi, dok se u finalnom i ujedno meču prvenstva protiv Ukrajinskog borca, do zadnje sekunde mijenjao rezultat i odlučivalo o pobjedniku. Konačan rezultat tri sekunde do kraja bio je 8:7 za Sandra čime dolazi do velike zlatne medalje.

Srebrena medalja Stefani Krešić seniorke U21 +68 kg

Stefani Krešić je takođe superiorno riješila četiri meča do finala, gdje se borila protiv domaće takmičarke. Kako navode iz tuzlanskog kluba, nejasnim okolnostima, greškom i dodavanjem jednog poena domaćoj takmičarki za sudijskim stolom, Italijanka dobija meč sa 4:3, čime Stefani gubi finale i  postaje viceprvakinja Svjetskog Kupa.

Sedmo mjesto Almina Halilović seniorke -55kg

Almina Halilović je odličnim mečevima izborila repasaž, i na kraju u borbi za medalju uz niz pehova  završila na visokom sedmom mjestu seniorki.

Dženita Hasić učesnica Svjetske Lige 1 za mlade do 14 godina je takođe pružila odlične mečeve do četvrtfinala, kada gubi duel i borbu za medalju.

Ostali takmičari tuzlanskog kluba Hašim Bešić, Melina Ibrahimović i Šejla Aščić su ima dobre nastupe, ali sa manje sportske sreće nisu napravili plasman.

Osvojenim medaljama Sandra i Stefani i medaljom takmičara iz Banja Luke, Bosna i Hercegovina zauzela peto mjesto među 60 država svijeta.

Iz Karate kluba Do se zahvaljuju na pomoći pri odlasku svojih reprezentativaca u Veneciji, Vladi Tuzlanskog kantona i Gradu Tuzla, te mnogobrojnim donatorima.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*