Reprezentativci BiH večeras u Los Angelesu: Igrači iz Premijer lige na ispitu kod kolega iz Amerike

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras gostovati kod Sjedinjenih Američkih Država u prijateljskom susretu u Los Angelesu.

Susret se igra na stadionu Dignity Health Sports Park u Los Angelesu, a na terenu će se naći igrači koji nisu imali mnogo prilike nastupati za obje nacionalne selekcije.

Selektor Ivaylo Petev može večeras računati na 18 nogometaša iz Premijer lige BiH, dok njegov kolega na suprotnoj strani Gregg Berhalter od 25 pozvanih igrača ima samo pet igrača koji igraju van domaće MLS lige.

Također, bitno je napomenuti da će oba tima nastupiti većinom sa mladim igračima. Prosječna starost igrača reprezentacije BiH je 23 godine i 310 dana, a SAD-a 22 godine i 176 dana.

Selektor Petev je zadovoljan načinom na koji su momci radili na treninzima u Zenici i Los Angelesu.

“Najbitnije je da moji igrači budu hrabri i to će biti prva stvar koju ću da tražim od njih. Ovo je prilika da uporedimo našu ligu sa MLS-om i želimo da odigramo dobro i da pobijedimo. Bitan je naš pristup sutra, kako ce igrači ispuniti ono sto tražimo i nadam se da ćemo odigrati dobar meč”, rekao je Petev i poručio kako će ekipa nastaviti igrati u formaciji 3-5-2 kao i kad mu je najjači tim na raspolaganju.

Petev će u ovom susretu moći računati na sljedeće igrače:

– golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac).

– odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City).

– vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda).

– napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

Ovo će biti i treći duel BiH i SAD-a. Kao i ovaj, i prethodna dva su bila prijateljskog karaktera. Daleke 2013. godine SAD je slavio sa 4:3 na Koševu, dok je 2018. godine u američkom Carsonu bilo 0:0.

Utakmica Sjedinjene Američke Države – Bosna i Hercegovina na programu je večeras u 2 sata po srednjoevropskom računanju vremena, odnosno 17 sati po lokalnom vremenu. Direktan TV prijenos je osiguran na kanalu Nova BH.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*