Stanari ulaza Rudarska 55 organizovali novogodišnje slavlje povodom završetka projekta “Oaza na Ircu”

U subotu su stanari ulaza na adresi Rudarska 55 organizovali novogodišnje slavlje povodom završetka projekta ‘Oaza na Ircu.’

Na zabavi su kao i prethodnih godina podijeljeni paketići najmlađim stanarima od Djeda Mraza i maskota za radost mališana.  Za pripremu ukrašene jelke i pripremu paketića zahvalni su Emiri Rašljanin, Midhatu Selimoviću, Djeda Mrazu, Tomasu Bingasu koji je djecu obradovao maskotama i muzikom, Ameli i Eldaru Jusufoviću zaduženim za organizaciju i projektne aktivnosti, Elviri Rašljanin na predivnim fotografijama, Arneli Divković, Esmeraldi i Mirzi Hrnjiću, Emiru Halkiću, Nedimu Galiću, Nevresu Zuliću, Kenanu Bajriću, Mersihi Vrabac, komšinici iz susjednog ulaza, Ramizu Rašljaninu, Nihadu Jusufoviću i svim ostalim stanarima koji su pomogli u realizaciji projekta. 

Odbor etažnih vlasnika Rudarska 55 je javnim pozivom Fondacije tuzlanske zajednice na fond ‘Volim Tuzlu’ osvojio grant za projekat ‘Oaza na Ircu’ za uređenje zelene površine ispred ulaza a uz podršku USAID-a u BiH. Na zelenoj povrđini zasađene su sadnice stabala i grmova, kao i ukrasnog bilja i postavljena ljuljaška za djecu, prilagožena i djeci sa teškoćama u razvoju i kretanju. 

Ispred ulaza stanari imaju mogućnost i razdvajanja ambalažnog otpada u za to predviđene posude, uz uputstvo za selekciju otpada. Na ovaj način ce se spriječiti odlaganje otpada na zelenu površinu i oko samog ulaza. Sve aktivnosti su realizirane isključivo volonterskim radom stanara Rudarske 55. 

Svojim primjerom su pokazali da slogom, solidarnošću i aktivizmom mogu uljepšati njihov ulaz, zajednicu i grad. Odbor etažnih vlasnika Rudarska 55 se nada da će potaknuti i druge etažne vlasnike da se uključe u rad odbora etažnih vlasnika i pokrenuti pozitivne priče u Tuzli. 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*