U četvrtak press konferencija – Završetak radova na obnovi SKPC Mejdan

U četvrtak, 23.12.2021. u 12.00 sati, u velikoj dvorani SKPC Mejdan, će se održati press konferencija u povodu završetka radova na obnovi SKPC Mejdan.

Na press konferenciji će se obratiti  Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Siniša Ubiparipović,  šef projektne kancelarije UNDP-a u Doboju i Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Nakon olujnog nevremena i poplava koje su pogodile Tuzlu krajem jula 2020. godine, Sportsko-kulturno-privredni centar “Mejdan” pretrpio je značajna oštećenja, a posebno je bila devastirana velika dvorana, koja već duže vrijeme nije bila u funkciji. Grad Tuzla i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini – UNDP u BiH,  početkom septembra 2020. godine potpisali su Sporazum o finansiranju projekta obnove objekta SKPC “Mejdan”, a nakon izrade projektno-tehničke dokumentaciie i provedene procedure nabavke, početkom septembra 2021. godine potpisani su ugovori sa izvođačima radova. Radovima u ovoj fazi obnove je obuhvaćeno uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana, te radovi u velikoj dvorani: hidroizolacija, elektroinstalacije, ugradnja parketa, reparacija teleskopa i tribina, i dr.  

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*