Dalibor Čamber osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Duška Savanovića

Odlukom Okružnog suda u Banjoj Luci Dalibor Čamber osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva Duška Savanovića, koje se desilo na benzinskoj pumpi u Trnu. Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović, prenosi Srpskainfo.

Sudija je rekao da je poražavajuće da Dalibor Čamber nije pokazivao nimalo empatije nakon ubistva, nego je hladnokrvno otišao i nije pružio pomoć.

U optužnici se navodilo da je 31. decembra 2020. godine oko 22:30 sati, Čamber zajedno s kolegom Milanom Đurđevićem došao na parking pumpe “Nis Petrol” autom marke Mercedes, kojim je upravljao Đurđević.

Zatim su izašli iz vozila te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22), koji su na parking pumpe došli svojim vozilom.

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke Crvena zastava, kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac prema “suparničkom vozilu”, koji je pogodio zadnji lijevi točak.

Potom ispaljuje još jedan hitac iz pištolja prema Babiću, pogodivši ga u lijevo stopalo.

“Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane stopala s prelomom kosti lijeve pete. Zatim Savanović udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac prema njemu, pogodivši ga u stomak”, stoji u otpužnici.

Savanović je prevezen vozilom Službe hitne pomoći u Urgentni centar UKC Republike Srpske, ali je od posljedica ranjavanja preminuo.

Izricanje presude je proteklo bez optuženog, ali i njegovog advokata i tužioca.

Sudija Uletilović je rekao da je jedan od najuvjerljivijih dokaza snimak sigurnosnih kamera s benzinske pumpe. Olakšavajuće okolnosti su to što nije osuđivan i njegovo porodično stanje.

Također je istakao i upornost optuženog da počini krivično djelo i da nije bilo elemenata nužne odbrane.

Ispred suda se danas okupio veliki broj navijača Borca, koji su pratili suđenje.

Tokom izricanja presude “Lešinari” su uzvikivali “Pravda za Duleta”, “Vulturesi, Vulturesi, hajmo svi u glas, Dule Savanović jedan je od nas”.

Nakon što su roditelji ubijenog Savanovića rekli da je Čamber osuđen na 30 godina, “Lešinari” su to pozdravili gromoglasnim aplauzom.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*