Predstavnici žrtava kod glavnog tužioca: Šta je s ratnim zločinima na području Podrinja?

Glavni tužilac Tužiteljstva BiH Goran Salihović i dužnosnici Posebnog odjela za ratne zločine sastali su se s Muratom Tahirovićem, predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida, i Munirom Subašić, predstavnicom Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa.

Predstavnici udruženja žrtava interesirali su se za procesuiranje određenih predmeta koji se odnose na ratne zločine na području Podrinja i drugih krajeva BiH, kao i proces traženja i identifikacije nestalih osoba.

Glavni tužilac i predstavnici Posebnog odjela za ratne zločine upoznali su predstavnike udruženja žrtava da u 2015. godini Tužiteljstvo BiH nastavlja s intenzivnim procesuiranjem predmeta ratnih zločina u svim krajevima BiH, kao i ubrzanjem procesa traženja i identifikacije nestalih osoba, u čemu je zatražena i pomoć mehanizacije Oružanih snaga BiH radi bržeg realiziranja zahtjevnih procesa ekshumacija u svim krajevima BiH, saopćeno je nakon sastanka iz Tužiteljstva BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnici žrtava iskazali su podršku Tužiteljstvu BiH u procesuiranju ratnih zločina i uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

(Faktor.ba, Foto: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*