UG “Osmijeh” podijelilo 112 paketića mališanima nekoliko udruženja i iz socijalno ugroženih porodica

Udruženje građana Osmijeh je 24.12.2021. podijelilo 112 novogodišnjih paketića za mališane, i to 55 Udruženju roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju Hrabro srce, 27 paketića smo podijelili šticenicima Zvoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, 30 paketića smo podijelili Udruženju za ljudska prava i socijalnu inkluziju SOCI. Pored ovih 112 paketica smo podijelili jos 20 paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Ovom podjelom smo ispunili svoj cilj postojanja, a to je osmijeh na licima ovih mališana.

U januaru  imaju  u planu da podijelimo oko 30 paketa sa osnovnim životim namirnicama za socijalno ugrožene porodice našeg grada. Plan je da cijelu godinu pomažemo socijalno ugroženim porodicama, tako što planiraju da otvore poziv za humanitarnu pomoć, koji će biti otvoren tokom cijele godine, gdje će građani i građanke moći da doniraju kako novac tako i odjeću i obuću.

Inače UG Osmijeh je novoosnovano, nestranačko, nevladino i neprofitabilno  udruženje koje je u registar udruženja Tuzlanskog kantona upisano dana 05.07.2021. Cilj im je da svojim djelovanjem izamame  osmijeh na lica građana, te da budu pokretači pozitivnih promjena u našoj lokalnoj zajednici. Kako naveode, danas je mnogo građana kojima je potreban neki vid pomoći. U ovome kratkom period našeg djelovanja smo vidjeli da je veoma malo potrebno da nekoga  učiniš sretnim i zadovoljnim.

Ciljevi i djelatnosti Udruženja su:

-doprinos kvalitetu života djece i omladine,

-pomoć svim licima kojima je neophodna,prvenstveno humanitarna pomoć,

-okupljanje volontera,omladine i odraslih osoba radi bavljenja humanitarnim radom,

-preventivno uticanje na mlade u cilju borbe protiv raznih vrsta ovisnosti(droga,alkohol i dr.),

-razvoj multietničke kulture i kreiranje boljih uslova za razvoj istih,podrška suživota svih naroda i nacija u BIH,

-podsticaj mladih u sferi nauke,kulture,umjetnosti i sporta i profesionalne orjentacije,

-izrada projekata vezanih uz odgoj i obrazovanje djece predškolske i školske dobi,

-promocija kulturni različitosti i unapređenje tolerancije,

-saradnja sa medijima u cilju edukacije i informisanja građana i građanki,

-promocija sporta,

-saradnja sa srodnim udruženjima u zemlji i inostranstvu.

Njihova prva aktivnost bila je obilježavanje 2.oktobra Dana oslobođenja Tuzle. Na taj datum su organizovali turnir u malom nogometu pod nazivom KUP OSLOBOĐENJA. Učešće su uzeli mališani 2012. i 2013.godište. Ciljano je učestvovao ovaj uzrast, jer su željeli da ovaj turnir osim takmičarskog bude i edukativnog karaktera. Cilj je bio da mališane edukovati o važnosti ovoga datuma, o svemu što ovaj datum nosi sa sobom.

(Press Udruženja Osmijeh/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*