Danas svečana akademija u Banjaluci

Svečana akademija povodom  dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine dva puta proglasio neustavnim, biće održana danas u Banjaluci.  

Program  će početi danas u 10.00 sati  polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju “Sveti Pantelija” .

Polaganje vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a predviđeno je u 11.00 sati , a na Spomen kosturnici na Gradskom groblju u 12.00 sati. Tom prilikom biće položeno cvijeće i na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

Programom  je predviđen da delegacija Republike Srpske  u 10.00 sati  položi vijenac na srpskom vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, a u 12.00 sati na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću u Modriči.

Delegacija Kabineta predsjednika Republike Srpske danas u 12.00 sati će položiti cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na banjalučkom Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima biće upriličena u 15.00 sati  u Kulturnom centru “Banski dvor”, dok će svečana akademija povodom neustavnog  dana Republike Srpske biti održana u Sportskoj dvorani “Borik” sa početkom u 18.00  sati, kojoj će  prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*