Ovakvo nešto još niste vidjeli: Tuzlak radi nevjerovatne slike kistom i sprejom

Dino Hamidović, profesor fizičkog odgoja iz Tuzle, autor je nevjerovatnih murala i slika air-brush tehnikom.

Još u osnovnoj školi shvatio je da ima talenta za umjetnost, ali tada ga je više zanimalo iscrtavanje slova različitih oblika i precrtavanje likova iz crtića. U srednjoj školi počeo je crtati grafite, prvo na papiru, a potom i na zidu. Crtanje je grafita vremenom preraslo u stvaranje nevjerovatnih umjetničkih djela na papiru.

– Jedne sam godine na moru vidio djevojku kako u nekoliko minuta radi sliku sa sprejom. Nakon toga sam na internetu vidio nešto slično i to me fasciniralo. Budući da znam baratati sprejom, odlučio sam pokušati nešto slično. Godinu sam dana proveo u podrumu istražujući i vježbajući i, iskreno, išlo mi je za rukom – ispričao je Dino za Faktor.ba.

Na nagovor prijatelja odlučio je izlagati svoje radove. Već pet godina ljeti dolazi na tuzlanski Trg slobode, gdje svi mogu vidjeti kako nastaju njegove nevjerovatne slike te ih kupiti na licu mjesta.

Budući da je imao zahtjeve da na zidu oslika likove iz crtića, znao je da je to sprejem jako teško uraditi, zbog čega je počeo slikati kistom. Tako su nastali nevjerovatni murali.

– Crtanje kistom i sprejom različito je potpuno , ali jednako uživam i u jednom i u drugom. Možda nekad ipak više volim raditi na zidu jer znam da mogu raditi polahko, bez pritiska i da se mogu posvetiti detaljima – rekao je Dino.

Dino ima stalni posao, ali su slikanje i sport neizostavan dio njegovog života.

– Slikanje, sport i posao kojim se bavim jesu tri ničim povezane stvari, ali se u svakoj pronalazim – zaključio je Dino.

(faktor.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*