(Video) Počelo izdavanje dopunskih taksi oznaka u 2022. godini u TK

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK upriličilo je konferenciju za novinare povodom početka dodjele dopunskih taksi oznaka za prijevoznike koji obavljaju ovu djelatnost na području Tuzlanskog kantona.

Distribucija Rješenja o dodjeli dopunskih taksi oznaka vršiti će se poštom, zbog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera. Krajnji rok za distribuciju dopunskih oznaka za 2022. godinu  01.03.2022. godine

Na području TK u 2022. godini taksi djelatnost je obavljalo 486 taksi prijevoznika sa 610 taksi vozila. Najveći broj taksi prijevoznika registrovan je na području Grada Tuzla, gdje se taksi djelatnost  vrši sa 321 taksi vozilom. U oblasti taksi prijevoza na području TK uposleno je oko 700 osoba  iz čega se vidi da i ovaj vid saobraćaja zauzima značajno mjesto u oblasti prijevoza putnika na TK.

Sve općine i gradovi, na području TK imaju organizovan taksi prevoz, tako da će taksi prijevoznici koji su registrovani u tim lokalnim zajednicama dobiti dopunske oznake različite boje, kako bi se spriječio protivzakoniti rad taksista sa jedne općine i grada na teritoriji druge. 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*