˝Stećak˝ nastavlja da se bori za osnivanje Veteranskog centra

Danas je održana redovna godišnja Skupština Udruženja veterana rata 92-95 liječenih od PTSP ˝Stećak˝. Skupštini su prisustvovali i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Grada Tuzle.

Podnesen je finansijski izvještaj kao i izvještaj o radu za proteklu godinu, a bilo je riječi i o planovima za ovu godinu. Esad Aščić, predsjednik Udruženja ističe kako im najveći problem u radu predstavljaju finansijska sredstva. Osim gradskih vlasti niko drugi im ne pomaže.

Članovi Udruženja se inače redovno okupljaju u veteranskim grupama, gdje uz pomoć edukovanih stručnjaka rade na prevazilaženju poteškoća prouzrokovanih PTSP-om.

U narednom periodu planiraju da se bore za osnivanje Veteranskog centra u kojem bi ova populacija mogla dobiti neophodnu medicinsku i psihološku pomoć.

Za kratko vrijeme izgubili su 4 člana, dva su pokušala suicid, to dovoljno govori s kakvim problemima se bore i 20 godina nakon rata. Ističu da upsrkos nedostatku finansijskih sredstava neće prestati da se bore za život bez PTSP-a.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*