OKK Sloboda danas u Mrkonjić Gradu: Na rasporedu zaostali susret 9.kola protiv Mladosti

Igrači Slobode nisu imali puno vremena za odmor i slavlje nakon drame i trijumfa na Pecari budući da već danas idu put Mrkonjić Grada gdje ih dočekuje ekipa Mladosti u zaostalom susretu 9. kola Prvenstva BiH. Utakmicom polufinala kupa protiv Turbine u Jablanici, tuzlanski tim je ušao u ritam utakmica srijeda/subota koji se nastavlja u narednom periodu kroz idućih nekoliko sedmica. Prva prepreka je upravo ekipa Mladosti koja je zbog problema sa korona virusom u proteklih mjesec dana odigrala svega jednu utakmicu. U posljednjem odigranom susretu ekipa iz Mrkonjić grada savladana je na gostovanju kod Borca.

S druge strane, ekipa Slobode je u odličnoj formi budući da su u pobjedničkom nizu od četiri pobjede od čega su tri u okviru Prvenstva BiH. Ono što vrijedi istaknuti jeste da su upravo te tri pobjede ostvarene protiv ovosezonskih favorita lige, odnosno ekipa Sparsa, Borca i Širokog. Ipak, iako se na papiru čini kao nešto lakši protivnik u odnosu na prethodne duele, gostovanje kod ekipe Mladosti bit će jako zahtjevno za igrače trenera Nedima Džemića. S obzirom da se radi o zaostaloj utakmici pravo nastupa u ovom susretu nemaju najnovija pojačanja Slaviša Nježić, Jyles Smith, Emir Krajinić, Daniel Vujasinović i Carlin Dupree.

Svjesni da ih čeka zahtjevan meč u Mrkonjić Gradu, igrači koji će sutra istrčati na parket spremni su preuzeti odgovornost. Jedan od njih je upravo kapiten Đorđe Lelić koji je najavio sutrašnji susret: “Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Mladosti koja je uvijek neugodan protivnik, posebno kada igraju na svom parketu. Nažalost, mi ne možemo računati na pomoć petorice novih igrača i to je još jedna prepreka uoči ovog gostovanja. Bez obzira na sve navedeno, mi u Mrkonjić Grad idemo u odličnom raspoloženju i odličnoj formi. Nema prostora za izgovore, želimo nastaviti pobjednički niz i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo naš cilj u sutrašnjem meču”, izjavio je Lelić.

Nadoknada susreta 9.kola Prvenstva BiH zakazana je za 17.00 sati u sportskoj dvorani Mrkonjić Gradu. Utakmicu sudi trojac koji predvodi Dragan Porobić zajedno sa pomoćnicima Sašom Babićem i Draganom Komarom. Susret uživo možete pratiti putem Youtube platforme na kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Link za praćenje bit će dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka utakmice.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*