Četiri saobraćajne nezgode na putu Tuzla – Sarajevo, zbog klizave ceste policija poziva na oprez

Na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo, u širem području Živinica u kratkom vremenskom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno pet osoba. Zbog klizave ceste iz policije vozače pozivaju na oprez.

Na dijeli magistralnog puta Tuzla – Sarajevo u mjestu Podgajevi trenutno je obustavljen saobraćaj, a kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, na spomenutom predjelu dogodile su se čak četiri saobraćajne nesreće.

Prema njenim riječima, u prvoj saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila, a tom prilikom tri osobe su povrijeđene te su one prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli zbog ukazivanja ljekarske pomoći.

“U drugoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva teretna motorna vozila koja su popriječila put, a povrijeđenih osoba nije bilo. U trećoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva putnička motorna vozila te je jedna osoba povrijeđena, dok su u četvrtoj također učestvovala dva putnička motorna vozila uz jednu povrijeđenu osobu”, preizirala nam je Kapidžić.

Pretpostavlja se da su sudarima vozila doprinijeli uslovi na putu, odnosno mokra i klizava cesta, zbog čega iz tuzlanske policije apeluju na pojačan oprez prilikom upravljanja vozilima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*