Medvedev s osmijehom na licu odao priznanje Nadalu: Zadivljen sam, pitao sam ga kako je živ

Ruski teniser Daniil Medvedev s osmijehom na licu čestitao je Rafi Nadalu na osvajanju 21. Grand Slama u karijeri nakon što je danas poslije velikog preokreta osvojio Australian Open.

Medvedev je imao prednost od 2:0 u setovima, no na kraju je Nadal slavio nakon spektakularnog preokreta te je ispisao historiju ovog sporta kao prvi igrač koji je osvoji 21. najveću titulu.

“Teško je da govorim poslije pet i po sati meča i poraza. Pitao sam ga poslije meča da li je umoran i kako je živ, ovo je bio žestok ritam i svaka mu čast na svemu što je izdržao. Zadivljen sam onim što je uradio”, rekao je Medvedev i nastavio:

“Mislim da vi momci još uvijek imate veliko rivalstvo i da ništa nije gotovo. Čestitam ti Rafa još jednom, ali i svom timu na svemu što su uradili za mene. Hvala što ste proživjeli teške trenutke sa mnom i nadam se da ćemo u budućnosti imati još puno pobjeda. Vjerujem da mi je žena polomila TV kod kuće pa joj se želim zahvaliti.”

Nadal je nanio drugi poraz u GS finalima Medvedevu, nakon što ga je savladao i u finalu US Opena prije tri godine.

Špancu je ovo drugi naslov Australiji i nakon Novaka Đokovića postao je tek drugi teniser sa najmanje dvije titule na svakom GS turniru.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*