(Video) Šaka zemlje: Senad Hodžić, potpredsjednik kantonalnog udruženja pčelara, govori o radu udruženja, kvaliteti meda…

I u ovom izdanju emisije “Šaka zemlje” donosimo savjete poljoprivrednicima, amaterima i profesionalcima, kako unaprijediti proizvodnju i koju vrstu podrške mogu ostvariti.

U ovom izdanju emisije pogledat ćete drugi dio razgovora sa Senadom Hodžićem potpredsjednikom kantonalnog saveza pčelara. U prvom dijelu, prošle emisije,  govorili smo o Inicijativi da se pčele proglase opštim dobrom, a ovaj naš sagovornik govorit će nam o kvalitetu domaćeg meda, aktivnostima kantonalnog pčelarskog saveza, kako pčele i košnice pripremiti za slijedeću sezonu, a dao je i par savjeta budućim pčelarima.

Između ostalog, u emisiji, podsjetit ćemo da poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle do kraja marta mogu prijaviti plan proizvodnje za ovu godinu. Proizvodnju je do sada prijavilo negdje oko 150 poljoprivrednih gazdinstava. Ove godine za primarnu poljoprivrednu proizvodnju izdvojeno je 120.000 maraka, a bit će objavljen i Javni poziv za dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima

I ovaj put, osim razgovora, pripremili smo vam i druge, zanimljive teme iz oblasti poljoprivrede. Opširnije pogledajte u emisiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*