epa08658607 A man with a face mask walks in Zagreb, Croatia, 10 September 2020. The number of Coronavirus infected people expanded in the last days in Croatia. EPA-EFE/ANTONIO BAT

Republikа Bugarska pomogla Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije

Tajnica Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine Biljana Čamur Veselinović boravila je danas u skladištu “Hercegovinalijeka” u Rajlovcu, gdje je s predstavnikom Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH Nikolom Nikolovom razgovarala o pomoći koju je Republika Bugarska donirala žiteljima Bosne i Hercegovine u borbi protiv pandemije.

Čamur Veselinović zahvalila je Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu zdravlja Bugarske, kao i veleposlanstvu te države u Sarajevu na donaciji 258.570 doza cjepiva Pfizer, koje su nedavno dopremljene u Bosnu i Hercegovinu, te podsjetila da je riječ o drugoj donaciji Bugarske žiteljima BiH.

Prethodno je u augustu donirano 50.000 doza cjepiva Astra Zeneca, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ovim činom, naglašeno je tijekom razgovora, Bugarska pokazuje svoj odgovoran odnos u borbi protiv pandemije i šalje poruku da BiH ima iskrenog prijatelja i partnera u naporima protiv širenja virusa i ekonomskog oporavaka BiH.

Tijekom razgovora, iskazana je spremnost za jačanjem bilateralnih odnosa u svim područjima u kojima nadležnost ima Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*