Za predsjedavajuće stalnih komisija Doma naroda PSBiH izabrani Genjac, Zovko i Radmanović

Nakon što su na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izabrani članovi stalnih komisija tog doma, na konstituirajućim sjednicama komisija izabrani su predsjedavajući i po dva zamjenika.

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije izabran je Halid Genjac (SDA), prvi zamjenik je Bariša Čolak (HDZ BiH), drugi Sredoje Nović (SNSD), a članovi su Safet Softić (SDA), Ljilja Zovko (HDZBiH) i Dragutin Rodić (DNS).

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet je Ljilja Zovko (HDZBiH), prvi zamjenik je Darko Babalj (SDS), drugi Sifet Podžić (DF), dok su članovi Safet Softić (SDA), Zdenka Džabas (HDZBiH) i Dragutin Rodić (DNS).

Komisijom za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije predsjedavat će Nabojša Radmanović (SNSD), njegov prvi zamjenik je Sead Kadić (SDA), drugi Mario Karamatić (HSS), a članovi su Fahrudin Radončić (SBB), Martin Raguž (HDZ 1990) i Ognjan Tadić (SDS).

Sve tri komisije održat će sjednice 4. marta kako bi se pripremile za sjednicu Doma naroda PSBiH koja je zakazana 5. marta.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*