Teufik Mušić pucao u Hrustanovića zbog „Triglav osiguranja“

Teufik Mušić, bivši policajac i direktor preduzeća „Neckar“ pucao je danas u Fejsala Hrustanovića, nekadašnjeg direktora Triglav osiguranja, a sada savjetnika Uprave Društva, zbog neraščišćenih računa o kojima je Mušić 2010. godine i javno pisao, piše bh. novinska agencija Patria.

Godine 2010. Mušić je putem bloga objavio niz tekstova i presuda, a nakon kako je napisao osam godina agonije, borbe i bezuspješnog traženja pravde.

Naime, Mušić 1990. godine sa sestrom osniva rent-a-car agenciju, ali zbog ratnih dejstava prekida njen rad, 1996. godine ponovo pokreće firmu i osigurava se kod BH osiguranja čiji je direktor tada bio Dragan Đević. Na njegovo mjesto, 1997. godine dolazi Fejsal Hrustanović.

U periodu od 1996. do 2002. godine firma “Neckar“ je, po osnovu obaveznog i kasko-osiguranja, uplatila tadašnjem “BH osiguranju“ (danas “Triglav BH osiguranje“) više od dva miliona KM. Posao se razvijao, a firma je imala i do sedamdeset vozila. No, već 2001. godine nastaju problemi na relaciji Mušić – Hrustanović.

Zbog neizmirenja obaveza koje su nastale većinom usmenim dogovorom između njih dvojice, Hrustanović podnosi tužbu protiv Mušića i plijene mu vozila koja su bila pod carinskim nadzorom. Noćna mora tek počinje.

Mušić tada piše da mu se za dug od 85.314,72 KM plijeni imovina vrijedna više od tri miliona KM.

– Jednog će dana, kad presude postanu pravosnažne, sve biti jasno, ali je pitanje hoću li ja tada, poslije svih udara koje sam preživio, biti živ. Za proteklih više od osam godina moje agonije i borbe s vjetrenjačama svašta sam činio da korektno i pošteno riješim ovu moju agoniju – pisao je tada Mušić.

Detaljnije sve možete pročitati ovdje

S obzirom da do danas nije riješio svoje probleme, a pritom je sve izgubio, Mušić je povukao očajnički potez.

 
(NAP/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*