Ivan Karačić se nakon 18 godina oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju BiH

Nakon Nikole i Prce i Vladimira Vranješa, još jedan standardni rukometni reprezentativac Ivan Karačić (36) oprostio se od igranja za Bosnu i Hercegovinu. “Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora s porodicom i saigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportista, prije ili kasnije, dođe do te tačke. Imao sam 19 godina kada sam debitovao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina. S reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i evropskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za historijske plasmane za prvo svjetsko, a potom i evropsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ”, rekao je Karačić.

U svom oproštajnom izlaganju istakao je kako mu je reprezentacija tokom svih ovih godina postala njegova druga porodice te mu je pomogla da se formira kao sportista i ličnost.

“San svakog sportiste je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti s plasmanima na velika takmičenjima. Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj porodici na podršci, svim selektorima od kojih sam puno naučio, mojim saigračima i prijateljima s kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je posebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima”, poručio je Karačić.

Podsjetimo, reprezentaciju BiH u martu očekuje dvomeč s Grčkom u okviru predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*