Zmajice poražene od Kanade u Osaki

Reprezentativke Bosne i Hercegovine protiv selekcije Kanade odigrale su prvu utakmicu u Osaki za u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Pobjeda je pripala Kanađankama rezultatom 96:64.

Povele su naše košarkašice poenima Jones 2:0 i 5:2, a onda su Kanađanke stupile na scenu. U prvom periodu su sipale poene gotovo iz svih pozicija, faktički bez promašaja i za konačnih 30:19.

Prvi napad koji smo odbranili, a da smo iskontolisali skok bio je s početka drugog perioda. No, Kanađanke sa širim rosterom, taktikom prilagođenom Jones, kažnjavale su svaki naš promašaj ili propust u igri. Pogotovo se to odnosi na defanzivne zadatke naše reprezentacije gdje su Kanađanke vrlo lako rješavale situacije 1:1 ili 2:2.

Naše protivnice su bile znatno agresivnije u odbrani i na kraju prvog dijela stekle su kapitalnu prednost od +21. Poslije prvog poluvremena reprezentacija Kanade vodi 57:36 protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Carleton nam je postigla 21 poen od čega pet trojki, Achonwa 10 i Colley 9. U našoj reprezentaciji poslije prvog dijela najefikasnije su bile Jones sa 13 i Babić sa 10 postignutih poena.

U trećem periodu u pva dva minuta igre nije bilo poena. Prve koševe postižu Kanađanke u 22 minuti utakmice. Ubrzo i Zmajice ponetiaju prve poene u ovo dinoci, a potom Kanada pavi seriju od 7-0 i ide na +28, 68:40. Bh. košarkašice nisu mogle u ovom periodu smanjiti visoki zaostatak i Kanađanke u posljednji period ulaze sa vodstvom 76:52. Ovo je bila i četvrtina sa najmanje poena u odnose na donice i prvog poluvremena. Na startu, Kanada serijom 9:0 ide na prednost od +33 razlike, na semaforu je bilo 85:52. Naše igračice prve poene u ovoj dionici postižu 34 minuti utakmice. Kanađanke ne prepoštaju ništa slučaju, igaju u visokom ritmu do samog kraja utakmice i dolaze do uvjerljive pobjede.

Caleton sa 28 poena bila je najefikasnija kod Kanade, Achnowa je dodala 21, dvocifrene su bile još Amihere 14 i Colley 11 poena. Babić je bila najefikasnija sa 16 poena, Jones je dodala 15 i Džebo 9 poena.

(BHBASKET.BA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*