IO NS BiH podržao prijedlog za smanjenje Premijer lige

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine završena je sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj se raspravljalo i o smanjenju klubova u Premijer ligi BiH. Prijedlog je podržan, a o ovoj odluci će se do naredne sedmice izjasniti entitetski savezi.

Na današnjoj sjednici usvojene su odluke o pripremnim aktivnostima “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacione utakmice s Andorom i prijateljske utakmice s Austrijom, sa posebnim izvještajem selektora Mehmeda Baždarevića.

Također, prihvaćen je i prijedlog da se Enver Lugušić imenuje za trenera golmana “A” reprezentacije čime je popunjen stručni štab, a za skaute su imenovani Branimir Tulić i Elvir Rahimić.

Nacrt prijedloga o skraćenju broja timova u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine je podržan, a od entitetskih saveza se očekuje da do naredne sedmice IO u pismenoj formi dostave eventualne sugestije.

Na sjednici IO još se raspravljalo i o Programu rada NS BiH u 2015. godini, finansijskih pitanjima, a utvrđen je i dnevni red i termin održavanja redovne sjednice Generalne Skupštine NS BiH koja će biti održana 16. aprila.

Također, razmatrajući zahtjev FK Rudar Bijeljina za zaštitu zakonitosti, poništena je odluka Apelacione komisije i prihvaćen prijedlog Pravnog komiteta da se utakmica XV kola BH Telecom Premijer lige BiH FK Radnik – FK Olimpic registruje postignutim rezultatom (2:2).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*