(Video) “Šaka zemlje” : U toku pripreme za proljetnu sjetvu

I u ovom izdanju emisije “Šaka zemlje” donosimo savjete poljoprivrednicima, amaterima i profesionalcima, kako unaprijediti proizvodnju i koju vrstu podrške mogu ostvariti.

U ovom izdanju emisije između ostalog govorit ćemo o tome da su u toku pripreme za proljetnu sjetvu na području Grada Tuzle, a još uvijek traju prijave za plan poljoprivredne proizvodnje – do 31. marta. Podrška će poljoprivrednicima mnogo značiti, naročito jer su povećane cijena repromaterijala što utiče na njihov rad i finalne proizvode, kao i cijene koje u konačnici građani plaćaju. Najrizičnija je proizvodnja na otvorenom. ****

Između ostalog, u emisiji, podsjetit ćemo da poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle do kraja marta mogu prijaviti plan proizvodnje za ovu godinu. Proizvodnju je do sada prijavilo negdje oko 150 poljoprivrednih gazdinstava. Ove godine za primarnu poljoprivrednu proizvodnju izdvojeno je 120.000 maraka, a bit će objavljen i Javni poziv za dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima .

U ovom izdanju emisije govorilo smo i o projektu “Ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku” kojeg realizuje Muslim Aid. Projekt će biti realizovan u nekoliko opština i gradova, među kojima je i Tuzla koja će dobiti 20 start-up paketa.

I ovaj put, pripremili smo vam i druge, zanimljive teme iz oblasti poljoprivrede. Opširnije pogledajte u emisiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*