Otvorene dvije učionice u Kampusu Univerziteta u Tuzli

Danas su zvanično otvorene dvije učionice u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli je vlastitim sredstvima izvršio adaptaciju jednog objakta u Kampusu u kojem su moderno opremljene dvije učionice kapaciteta oko 300 mjesta za potrebe izvođenje nastave za studente Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta.

Zvanično otvorenje moderno uređenih učionica upriličeno je u susret Danu nezavisnosti, a ovaj čin ujedno predstavlja simboličan poklon Univerziteta Bosni i Hercegovini, istakao je Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli. Dodao je kako je adaptacija trajala dugo i da se odvijala u fazama, a radove su izvodili uposlenici Univerziteta. U narednom periodu planirano je priključenje Kampusa na gradski toplovod, a onda slijedi i adaptacija ostalih prostorija, u skladu sa prilivom sredstava.

Otvaranju su prisustvovali studenti, predstavnici Univerziteta, premijer TK, Bego Gutić i ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta TK Mirsada Begović, koja je istakla da je adaptacija prostorija vlastitim sredstvima pozitivan primjer na koji bi se trebali ugledati i ostali. Ministarstvo obrazovanja će nastojati podržati ovakve projekte u narednom periodu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*