Sve spremno za pregovore Rusije i Ukrajine, poznato vrijeme sastanka

Bjelorusija je objavila fotografiju mjesta na kojem se očekuju pregovori između ruskih i ukrajinskih izaslanika povodom okončanja rata. “U Bjelorusiji je sve spremno za rusko-ukrajinske pregovore. Čekamo delegacije da stignu”, rekli su iz bjeloruskog ministarstva vanjskih poslova.

Šef ruske delegacije i pomoćnik predsjednika Vladimir Medinski je rekao da će pregovori početi u 12:00 sati (po moskovskoj vremenskoj zoni). Delegacije obje zemlje su već stigle u Bjelorusiju.

Ukrajina je pristala poslati diplomate na lokaciju u blizini granice uprkos izvještajima da lider te zemlje Aleksandar Lukašenko planira poslati vojnike u Ukrajinu i uprkos tome što se s Bjeloruskog tla od početka pomaže ruskoj invaziji.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je pozvao na pregovore, što je ruski predsjednik Vladimiri Putin prihvatio, no predložio je da razgovori budu održani u Minsku. To Zelenski nije prihvatio, pa će sastanak tako biti održan na granici Ukrajine i Bjelorusije.

Ukrajina je obećala da neće dati ništa na sastanku, a njen predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da ne očekuje da će razgovori dati bilo kakve rezultate.

“Kao i ranije: ne vjerujem baš u ishod ovog sastanka, ali neka pokušaju”, rekao je.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*