Dominacija kadeta TŠK Sloboda u Brčkom

U subotu je, u organizaciji Šahovskog kluba “Magnus” Brčko, održan 3.Kadetski ekipni šahovski turnir, a povod je bio Dan nezavisnosti BiH.  Turnir se igrao ekipno na četri ploče, svaka ekipa je mogla prijaviti i dvije rezerve. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču bez bonifikacije, sa Bergerovim sistemom takmičenja svako sa svakim. Za nauspješnije, organizator je obezbijedio medalje, diplome i pehare. Nastupilo je 7 ekipa iz Bijeljine, Brčkog, Doboj-Istoka i Tuzle. Igralo se po Bergerovom sistemu takmičenja. 

Tuzlanski šahovski klub “Sloboda” je nastupio sa dvije ekipe. Turnir je prošao u dominaciji prve ekipe TŠK “Sloboda” koja je sa maksimanih šest pobjeda i 12 meč bodova završila turnir. Drugo mjesto je pripalo ŠK “Sveti Georgije” Bijeljina sa 10 meč bodova dok je treće mjesto pripalo OŠK “Doboj-Istok” sa 10 meč bodova. Domaćini turnira, ŠK Magnus na čelu sa Amirom Sinanovićem su odradili odličan posao i pokazali zavidne organizacione sposobnosti. Za TŠK “Sloboda” su nastupili: FM Sanjin Čulum, Ehlimana Babajić, Tanasković David, Smajlović Naida, Mandžuka Adin, Smajlović Aldin, Divković Martina i Karahmetović Amina.

Konačna tabela:

1.TŠK “Sloboda” 1 /Tuzla/                             14,0

2.ŠK “Sveti Georgije” /Bijeljina/                    12,0

3.OŠK “Doboj Istok /Doboj Istoj/                  10,0

Domaćini turnira su nastupili sa dvije ekipe koje nisu stigle do medalje ali kontinuiran rad u školi šaha ŠK Magnus na čelu sa Amirom Sinanovićem se vidi i prave rezultate uz vrhunske uslove za rad možemo očekivati u bliskoj budućnosti.

Sudijski posao je uspječno obavio Adnan Karahmetović, državni sudija. 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*