Održana svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona

U povodu 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je održana svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, kojoj je predhodilo polaganje cvijeća i odavanje počasti na spomen obilježjima na Slanoj Banji.

Na upriličenoj svečanoj sjednici, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić je ukazao na značaj obilježavanja ovog značajnog datuma, podsjetivši na istorisjke činjenice. Između ostalog je izrazio nadu, da će se ovaj datum u skorijoj budućnosti, osjećati i obilježavati u cijeloj državi. Boračka populacija koja je u periodu od proglašenja nezavisnosti, i početka agresije na našu zemlju, pa do kraja rata 1995.godine, zadužila kompletno društvo, danas uglavnom žive jako teško.

Svečanoj sjednici i polaganju cvijeća, prisustvovali su i predstavnici boračkih udruženja kantona. Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović smatra, da postoji napredak u položaju boračke populacije, ali da to nije dovoljno u odnosu na ono što ova populacija zaslužuje.

Podsjetimo, na referendumu održanom 28.februara i 1. marta 1992.godine, Bosanci i Hercegovci su izrazili volju, da žive u slobodnoj i nezavisnoj državi. Referendumu se odazvalo 64,31 posto građana svih nacija i konfesija, a za nezavisnost je glasalo njih 99,44 posto.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*