Tuzla City slavio veliku pobjedu na stadionu Rođeni

Fudbaleri Tuzla Cityja savladali su u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni domaći tim Veleža rezultatom 2:1.

Tuzlaci su prvi zaprijetili i to u 12. minuti. Ubacio je Mehanović loptu u šesnaesterac, odbrana Veleža rasčistila, ali samo na nogu Doffa koji šutira dosta neprecizno i visoko preko gola.

Rođeni su uzvratili pet minuta kasnije. Dejanović je uposlio Hasanovića koji šutira iz dobre pozicije, ali je njegovu loptu bez većih problema ukrotio golman Brajlović.

Tuzla City je stigao do prednosti u 26. minuti. Jovičić je najprije odbranio pokušaj Krpića, ali se njegov udarac odbio direktno na nogu Džafića koji matira golmana domaće ekipe.

Pokušao je Haskić u 32. poravnati rezultat, ali bezuspješno. Šutirao je veoma neprecizno.

Ipak, samo dvije minute kasnije Anđušić je donio poravnanje Veležu. Sjurio se ofanzivac Rođenih sjajno u šesnaesterac gostiju, šutirao i matirao Brajlovića.

Pokušavala su oba tima u drugom poluvremenu u nekoliko navrata, ali je postići pogodak za nogom pošlo Tuzla Cityju. Mehanović je centrirao, a novajlija Nsue glavom pogodio za veliku pobjedu ekipe Husrefa Musemića.Tuzla City nakon ove pobjede zauzima lidersku poziciju na tabeli sa 41 osvojenim bodom, dok je Velež 8. sa 24 boda.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*