Foto:Fena

Zrinjski pobijedio Slobodu i izjednačio veliki Željin rekord iz 2012. godine

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na Tušnju u 22. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 2:0 te su tako izjednačili veliki rekord Željezničara iz sezone 2011/12.

Naime, Plemići su danas ostvarili 12. uzastopni ligaški trijumf čime su se izjednačili s Plavima koji su također prije 10 godina imali 12. pobjeda u nizu.

Zrinjski je imao inicijativu od početka utakmice, ali su u prvom poluvremenu izostale prave šanse nakon blijedog izdanja oba današnja aktera.

Međutim, samo pet minuta igre u nastavku bile su dovoljne da Plemići dođu u vodstvo. Bašić je uposlio Malekinušića kojeg je srušio Osmić pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator penala bio je Bilbija koji je tako došao do svog 20. gola u sezoni.

Utakmica je bila riješena u 73. minuti nakon mata u tri poteza i novog gola Bilbije. Asistirao mu je Ćorluka, a najbolji igrač lige je efektno zabio gol volejem vanjskim dijelom stopala.

Najbolju priliku za Slobodu imao je Husejinović, ali je Čondrić pokazao svoju klasu te je ostalo konačnih 0:2.

Zrinjski je ostao na prvom mjestu Premijer lige BiH sa čak 16 bodova više od drugoplasiranog Tuzla Cityja. Sloboda je na sedmoj poziciji. U narednom kolu Zrinjski dočekuje Radnik, dok će Sloboda u goste Širokom Brijegu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*