Počeo proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH: Sloboda – Travnik: 4:0

Nakon tromjesečne pauze, utakmicama 16.kola danas je nastavljen proljetni dio prvenstva u fudbalskoj Premijer ligi BIH. Sloboda je na Tušnju, pred oko dvije i po hiljade gledalaca savladala Travnik, ubjedljivim rezultatom 4:0.

Igralo se po teškom terenu, a rezultat je možda i previsok, s obzirom da je golman gostiju Adis Nurković kumovao za najmanje dva gola. Na drugoj strani, Sloboda je pod rukobodstvom novog Šefa stručnog štaba, Husrefa Musemića pružila vrlo dobro izdanje, posebno u prvom poluvremenu.

Bio je to jedan sasvim drugi tim, u odnosu na onaj iz jesenjeg dijela prvenstva. Promrzli gledaoci na prvi gol nisu dugo čekali. U 5 minutu, korner je izveo Zajko Zeba, golman Nurković je nespretno intervenisao, a Almir Bekić je sa 16 metara po sredini gola poslao loptu u nebranjenu mrežu.

U 16 minutu bilo je 2:0. Mehmedigać je centrirao loptu kazneni prostor koja se zaustavila u blatu, a nakon dva pokušaja najprisebniji je bio Ahmetović koji iz neposredne blizine šalje u mrežu. U 33 minutu moglo je biti 3:0. Mujić je dobro šutirao, a neko od odbrambenih igrača gostiju izbacio je looptu u korner.

Gosti su u prvom poluvremenu imali samo jedan udarac u okvir gola. U 44 minutu, Varupa je šutirao, ali je golman Pirić bio na mjestu.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su imali terensku incijativu, ali bez pravilh prilika. Na drugoj strani, težak teren kao da je iscrpio domaće igrače, ali su ipak u 55 minutu stvorili novu priliku. Ponovo je akter bio Mujić, ali je njegov udarac završio zamalo pored gola.

Do kraja gledaoci su vidjeli još dva gola u mreži Travnika, kojima je kumovao nespretni Nurković. Prvo mu je u 63 minutu ispala lopta, koja je završila preko linije gola.

U 71 minutu, nova velika greška golmana Travnika, koji se sudario sa svojim saigračem Ribićem, a Mujiću je takav poklon znao iskoristiti. Na kraju susreta, gledaoci su pljeskom ispratili igrače Slobode.

U narednom 17.kolu, Sloboda je u subotu gost Čelika u Zenici.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*