Poraz kuglaša Slobode kod Rudar u Kaknju

Proteklog vikenda odigrano je 20. kolo Premijer lige BiH u kuglanju. U ovom kolu u  međusobnim duelima sastale su se prve 4 ekipe.  

Prvoplasirana ekipa Posušja je dočekla zahuktalu ekipu Ada koja do ovog kola nije znala za poraz punih 8 utakmica ali i pored odlične igre osvijili su samo 2 meč poena i izgubili rezultatom 6:2. Treba napomenuti da je ovu utakmicu obilježio sedamnaestogodišnji Ivo Petric koji je fenomenalnom igrom (posebno u prvih 60 hitaca kada je oborio nevjerovatnih 363 čunja na kraju završio na 666 oborenih čunjeva) pobijedio reprezentativca Nemanju Galića 638 i svojoj ekipi donio veoma važnu pobjedu koja bi trebala značiti osvajanje šampionske titule.

U drugom duelu ekipa iz vrha tabele Rudar je u Kaknju dočekao Slobodu i ostvario uvjerljivu pobjedu 8:0. Rudar je jedina ekipa koja je ove godine oba puta pobjedila ekipu Slobode. Ovom pobjedom Rudar se odvojio na drugo mjesto odmah iza Posušja i ako u naredna dva kola ne bude velikih iznenađenja tu bi i trebao završiti ovu sezonu. Za treće mjesto koje vodi u evropu borit će se  ekipe Ada 45 bodova, Sloboda 45 i Borac 43 a ova borba će se riješiti u posljednjem kolu kada se u međusobnom duelu sastaju Borac i Ada.

U ovom kolu pobjede su ostvarile ekipe Posavine i Tomislava koje će se sastati u narednom kolu i definitivno iskristalisati situaciju ko će ove godine napustiti Premijer ligu.  

(Kuglaški klub Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*