General Tod D. Wolters, Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), hosted Lieutenant General Senad Mašović, chief of the Joint Staff of the Bosnia and Herzegovina Armed Forces, at Supreme Headquarters Allied Power Europe (SHAPE) on November 27, 2019.

Ministarstvo odbrane BiH traži 500 vojnika, konkurs počinje sutra

Ministarstvo odbrane BiH će sutra, 25. marta 2022. godini objaviti javni oglas za prijem 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, sa rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava odbrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

“Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH”, saopšteno je.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju lično i informirati se putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu – kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci – kasarna „Kozara“, Čapljini – kasarna „Božan Šimović“ i Tuzli – vojna baza „Aerodrom Dubrave“.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*