Servisne informacije

U Službi hitne medicinske pomoći imali 183 intervencije.

Vatrogasci su gasili 7 požara niskog rastinja I šuma (Mramor, Srednja Grabovica, Ilinčica, Kozlovac, Donja Obodnica, Solina, Par Selo).

S tim u vezi, na svom facebook profilu, naši su vatrogasci jučer objavili:

“S ciljem blagovremenog poduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Kantonalna uprava civilne zaštite upozorava na zabranu loženja otvorene vatre u šumama i na šumskom zemljištu, kao i na drugom zemljištu na udaljenosti manjoj od 150 metara od šume (član 20. Zakona o šumama, “Službene novine TK”, broj: 7/17). Fizičko lice koje loži vatru suprotno propisanoj odredbi može biti kažnjeno novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM (član 59. navedenog zakona)”.

Na području TK, policajci evidentirali 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira, izvršenje 11 krivičnih djela. Vozači prouzrokovali 7 saobraćajnih nezgoda (u tri saobraćajke povrijeđeno 5 osoba- 2 zadobile teške tjelesne povrede, 2 lakše povrijeđene a za jednu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda).

Dežurni u JKP Vodovod I kanalizacija nam je rekao da su bez vode ulica Bone Markovića I Demirovići. Razlog su kvarovi koji će biti otklonjeni u toku dana

Uredna isporuka toplinske energije.

Radnici Komunalca obavljaju sve poslove planirane planom i programom rada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*