Vozićem do tuzlanskih znamenitosti

Danas ponovo počinje saobraćati Turistički vozić kroz Tuzlu. Za otprilike 25 minuta vožnje građani se, kroz ugodnu vožnju, mogu upoznati sa brojnim znamenitostima našega grada.

Radnim danima vozić saobraća od 12.00 do 20.00 sati sa polascima Sonog trga. U dane vikenda vozi od 10.00 do 20.00 sati, a cijena vožnje je 1 KM. Jedina izmjena u odnosu na prošlu godinu, zasada, je relacija saobraćanja vozića na lokaciji Panonskih jezera, budući da sezona na Panonici još nije počela, zbog saniranja posljedica poplava na tom području. No, saniranjem stanja na slanim jezerima počet će saobraćati i Turistički vozić na toj lokaciji. Kako je saopćila Vedrana Petrović, iz JKP „SIK“ Tuzla u prošloj godini je zabilježeno oko 600 vožnji i oko 18 hiljada građana Tuzle i posjetilaca našem gradu, koji su vožnjom Turističkim vozićem upoznali Tuzlu.

Iz JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla su odštampali i vodič “Vozićem do tuzlanskih znamenitosti” putem  kojih posjetioci mogu doznati više informacija o turističkim atrakcijama našega grada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*