Hrvatska predsjednica sutra u prvoj službenoj posjeti BiH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će sutra u Bosnu i Hercegovinu, u prvu službenu posjetu nakon što je izbrana za predsjednicu.

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Evropskoj uniji te doprinijeti jednakopravnost Hrvata koji žive u BiH.

Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u okviru ove posjete razgovarat će sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić te Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić).

Planiran je susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Grabar-Kitarović ranije je kazala da je za prvi državnički posjet izabrala upravo susjednu BiH jer je Hrvatska zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO te ponajprije i “iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda”.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*