srbija, beograd, izbori 2022.

Građani Beograda o izborima: Očekujemo promjene, ovo nas je umorilo i iscrpilo

Građani Beograda nakon vanrednih parlamentarnih i redovnih predsjedničkih izbora, koji se održavaju u nedjelju u Srbiji, očekuju promjene jer, kako su kazali, nisu zadovoljni sadašnjom situacijom u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

U Srbiji će sutra biti održani vanredni parlamentarni i redovni predsjednički izbori. Istovremeno će biti održani i izbori za odbornike u 13 lokalnih samouprava.

Građani Beograda uglavnom nisu bili zainteresovani da stanu pred kameru niti da komentarišu situaciju u zemlji. Na razgovor su se odlučili uglavnom stariji građani.

Momir Đurović (71) volio bi promjene u Srbiji.

“Ovo nas je umorilo i iscrpilo, ova diktatura, ovo zastrašivanje, ovo povlačenje u sebe, sklanjanje od stvarnosti koja je surova. Penzioner sam, nezavistan i imam pravo da kažem šta mislim”, istakao je Đurović.

Kako je kazao, sve u životu je zaslužio svojim radom.

“Smatram da imam pravo na svoj izbor. Nisam zadovoljan sadašnjom situacijom, nisam zadovoljan tom nekakvom posesivnošću ove vlasti, ovim zastrašivanjem. Živim u Srbiji, rođen sam ovdje i smatram da Srbija treba da ima miroljubljivu politiku. Čini mi se da Srbija ima posesivnost u odnosu na Republiku Srpsku. Smeta mi to zaoštravanje odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Smeta mi zaoštravanje odnosa sa Crnom Gorom, Hrvatskom. Odrastao sam u onoj staroj Jugoslaviji, ljetovao i na Hvaru, rado dolazio u Bosnu, i u Travnik, Sarajevo i Mostar”, naglasio je Đurović.

Uglješa Jovanović (61) poručio je da su njegova očekivanja pred izbore u Srbiji da bude mira i pameti.

“Da svi budemo normalni ljudi ako je to ikako moguće, da se zabludjela braća vrate u svoju maticu. Uvijek očekujem promjene. Recimo da sam djelimično zadovoljan situacijom u zemlji”, dodao je Jovanović.

Penzioner Goran Ajder (65) ne očekuje značajne promjene nakon izbora u Srbiji.

“Ne očekujem neke promjene, ni na bolje ni na gore. Ma i nisam zadovoljan stanjem u zemlji, moglo bi biti bolje, da se malo očisti od privrednog kriminala”, izjavio je Ajder za AA.

Jedan od sagovornika je bio i Đorđe, koji nije želio otkriti prezime.

“Možemo da se nadamo promjenama. Bojim se da je previše diktature umreženo”, rekao je Đorđe.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*