Servisne informacije za srijedu, 6. april 2022.

Vidjeli smo prijave građana na društvenim mrežama da sinoć nije bilo električne energije u naselju Brčanska Malta, međutim jutros kada smo pozvali Elektrodistribuciju nismo ih uspjeli dobiti za više informacija.

Oni su jučer najavili, kada je riječ o današnjem danu, da će zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području Grada Tuzle:  u naseljima: Gornja Tuzla, Ahmeta Kobića,  Ive Marijanovića, Ace Saračevića, Gornjotuzlanskog Odreda, Meldina Hajdarevića, Bosanska, Hadži Husejnova Mahala, Drakčin, Potočka Mahala, Kovačevo Selo, Uzeira Mehičića, Balibegova Mahala u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen tri puta. Evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Na području Tuzlanskog kantona se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe lako povrijeđene, a za dvije osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Sinoć je oko 20.00 sati prijavljena saobraćajna nezgoda kod Limenke, u kojoj je povrijeđen pješak. Policijska stanica Centar je bila na terenu, a kako su nam ovoga jutra kazali iz Operativnog centra, pješak je lako povrijeđen i otpušten je kući.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pružene su 183 zdravstvene usluge.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili tri tehničke intervencije, gasili su jedan požar niskog rastinja i jedan kontejner.

VODOVOD – Uredno je snabdijevanje vodom u gradskim i prigradskim naseljima. 

CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplinske energije.

KOMUNALAC – Uredan je odvoz otpada, kao i uređenje i higijena grada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*