Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Azra Miletić i drugi

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog te je prema osumnjičenima Azri Miletić, Senadu Šabiću i Rami Brkiću određen jednomjesečni pritvor.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi krivičnog djela kršenje zakona od strane sudije iz člana 238.KZ BiH i krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi iz člana 217.KZ BiH.

Pritvor prema rješenju može trajati do 25. marta ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te je odredio pritvor zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

U preostalom dijelu, prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora i na osnovu člana 132. stav 1. tačke c. (opasnost da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti ili dovršiti krivično djelo) i d. (opasnost da će puštanje osumnjičenih na slobodu izazvati narušavanje javnog reda i mira) je odbijen kao neosnovan, saopćeno je iz Suda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*