JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla: Izvanredni rezultati učenika zabilježeni proteklog vikenda

Nastavnici i učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla u okviru redovnih školskih aktivnosti, te realizacijom NPP-a se kontinuirano pripremaju za javne nastupe i takmičenja, promovirajući kulturu i kulturne vrijednosti grada Tuzla i Tuzlanskog kantona u regionu i svijetu.

Upravo su takmičenja koja se organiziraju na različitim nivoima prilika da učenici i nastavnici prezentuju svoj rad i trud koji su uložili u toku školske godine.

        U periodu od 07. do 10. aprila 2022.godine naši učenici su se predstavili na VI  Intenacionalnom festivalu muzike „Primavera“ Bijeljina i zabilježili izvanredne rezultate u disciplinama: solo klavir, gitara, violina, flauta, harmonika, solo pjevanje.

Učenici su osvojili 11 PRVIH NAGRADA (od kojih je jedna pobjednik kategorije u  disciplini Gitara) i dvije DRUGE NAGRADE.

Nakon osvojenih nagrada na Festivalu muzike „Primavera“ učenici Adi Omerović i Edmir Begović su se predstavili na Internacionalnom takmičenju gitare u Sloveniji koje se odvijalo u dvije etape u periodu od 09. do 10. aprila 2022.g.

Naši učenici su uspješno završili takmičenje. U veoma jakoj konkurenciji učenik 2b razreda, Adi Omerović je osvojio PRVU nagradu i treće mjesto, dok je učenik 4ab razreda, Edmir Begović osvojio DRUGU nagradu.

JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*