Gradonačelnik primio organizatore Sedmog kongresa psihologa Bosne i Hercegovine

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se u srijedu, 13.4.2022. godine sa predstavnicima Društva psihologa u Federaciji BiH i organizatorima Sedmog kongresa psihologa Bosne i Hercegovine, dr.sc. Mitrom Mirković-Hajdukov, predsjednicom Društva psihologa u FBiH i dr.sc. Elvisom Vardo, predsjednikom tuzlanske podružnice Društva psihologa u FBiH.

Dr. Mirković-Hajdukov i dr.Vardo su se zahvalili Gradu Tuzli na podršci, te upoznali gradonačelnika sa aktivnostima na organizaciji Sedmog kongresa psihologa BiH sa međunarodnim učešćem, koji će se održati u Tuzli u periodu od 12.-15.5.2022. godine. „Ovaj događaj predstavlja najveći i najznačajniji skup psihologa naše države, koji promoviše psihologiju kao nauku i profesiju, ali i unapređuje naučno-istraživački rad psihologa i srodnih profesija“, rekla je dr. Mirković-Hajdukov, te istakla da je želja organizatora da ujedno predstave i promoviraju Tuzlu, njenu ljepotu i sve njene historijske i društvene znamenitosti, jer se očekuje da će na Kongresu učestvovati više od stotinu učesnika iz zemlje i inostranstva.

„Vaša struka i profesija je veoma potrebna u svakom društvu, naročito u našem, koje se suočava sa mnogim izazovima i traumama, od ratnih do onih vezanih za Covid i druge probleme. Širok je dijapazon primjene vaše profesije jer se u svim  generacijama i u svim slojevima društva  javlja potreba za psihološkom podrškom i kvalitetnim odgovorom na izazove sa kojima  se susreću. Drago mi je da se Sedmi kongres psihologa Bosne i Hercegovine održava u Tuzli, jer je to prilika da pokažemo naše znamenitosti i naše gostoprimstvo“, izjavio je gradonačelnik, te rekao da sa zadovoljstvom prihvata poziv organizatora da otvori Kongres i da se obrati učesnicima.

(Grad Tuzla/RTV7)

3 0 komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*