SIPA uključena u istragu o prevrtanju helikoptera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uključena je u istragu o okolnostima jučerašnje nezgode na području Visokog, gdje se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH.

“Dežurni tužilac Tužilaštva BiH izdao je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i MUP-u ZDK da u saradnji sa nadležnim službama Oružanih snaga BiH, preduzmu potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci prevrtanja letjelice”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon što budu okončane uviđajne radnje, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama.

Podsjetimo, tokom redovne letačke obuke pripadnika Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH, na poligonu za letačku obuku kod Visokog, juče oko 11.30 prevrnuo se helikopter OS BiH na tlu.

“Radi se o helikopteru Bell Huey II sa četiri člana posade, od kojih niko nije povrijeđen. Na helikopteru ima vidljivih oštećenja. Nadležne službe Oružanih snaga BiH trenutno sprovode istragu o uzrocima prevrtanja letjelice”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*