(VIDEO) JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla: Učenici uspješno odgovorili zadatku povodom “Svjetskog dana voda 2022.”

JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, i ove godine obilježilo je 22. mart “Svjetski dan voda” tako što su pozvali sve Osnovne škole sa područja Grada Tuzla da zajedno sa njima rade na podizanju svijesti mladih o značaju vode, uštedi vode i očuvanju izvorišta i podzemnih voda.

Nedavno su proglašeni najbolji radovi učenika, koji su na kreativan način pokazali kako vide ovogodišnju temu – „ Podzemne vode – činiti nevidljivo vidljivim“. Tim povodom razgovarali smo sa Aidom Berbićem, direktorom JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Komisija je nakon pregledanih svih videa imala težak zadatak da odabere najbolje, a ovaj put to su:

1. Mjesto – Nagrada 300KM – OŠ “Pazar” – Amar Jaganjac, Jasmina Miljan, Mirna Bratovčić i Mia Ćurčić pod mentorstvom profesora Damira Spahića.

2. Mjesto – Nagrada 200KM OŠ “Sjenjak” – Učenici 1c, učiteljica Amela Zvorničanin, nastavnici informatike Zlatan Mehikić i Mensur Duraković.

3. Mjesto – 100KM – OŠ „Sveti Franjo” – Scenografija: Ena Ćatibušić, Đani Bijedić, Amarela Krvavac Montaža: Ena Ćatibušić Kamera: Đani Bijedić Režija: Dino Mrkonjić, Ena Koca Naracija: Elena Lončar Mentori: Marina Hadžiavdić, Julijana Kovačević Kotorić, Boris Pejić

Također je odlučeno da profesoru Damiru Spahiću uruči specijalna nagradu u iznosu od 200KM za uloženi trudi jer je učestvao u kreiranju brojnih videa koji su pristigli na adresu vodovoda.

Za učenike koji su osvojili nagrade planiran je jednovni izlet u organizaciji JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla na izvorišta i postrojenje u Stuparima. O navedenom izletu i dodjeli nagrada ćemo naknadno obavijestiti učenike i nastavnike.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*