Udruženja za borbu protiv dijabetesa iz Federacije i Republike Srpske prvi put zajedno u kampu

Udruženje građana, roditelja i prijatelja djece sa dijabetesom nosilac je projekta “Za život sa manje boli, mi zajedno, vi kako hoćete” koji se realizuje zajedno sa Udruženjem “Insula” iz Hercegovačko neretvanske županije/kantona, Udruženjem oboljelih od dijabetesa “DiabetNo1” Banja Luka i Udruženjem djece i omladine oboljele od dijabetesa Unsko sanskog kantona.

Ukupno 100 oboljelih od dijabetesa sa područja cijele Bosne i Hercegovine će u periodu od 06. do 10. maja ove godine boraviti u Edukativno rekreativnom kampu u turističkom kompleksu FoRest u Međugorju gdje će zajedno učiti, družiti se, ali i obilaziti ljepote Hercegovine.

Kamp se po prvi put  organizuje sa ovako velikim brojem učesnika i po prvi put u organizaciji učestvuju zajedno udruženja iz Federacije i Republike Srpske, što predstavlja naš doprinos izgradnji mira i suživota na ovim prostorima i pored svih problema koje dijabetes sa sobom nosi.

“Mi smo u našim borbama protiv dijabetesa zajedno i za nas entitetske granice ne predstavljaju nikakvu prepreku da se zajedno borimo za život sa manje boli”, poručuju organizatori.

Predstavnici Tuzlanskog kantona, djeca i omladina oboljela od dijabetesa tipa 1 za Mostar putuju 6. maja u 08,00 sati ispred Hotela Tuzla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*