Vječiti derbi u Mejdanu: Sloboda protiv Bosne završava prvu fazu prvenstva

Košarkaši Slobode će u srijedu na parketu Mejdana ugostiti ekipu sarajevske Bosne u okviru 26. kola Prvenstva BiH. Iako je kroz historiju susret ova dva tima opravdano nosio naziv vječitog derbija, trenutno stanje na tablici ne daje nam puno razloga za euforiju uoči sutrašnje utakmice. Sloboda je nakon fenomenalnog niza od 12 pobjeda u zadnja dva kola upisala poraze u Sarajevu i Banja Luci te je već od prošlog kola izvjesno kako će Tuzlaci regularni dio sezone završiti kao drugoplasirani. S druge strane, sarajevski tim se dugo muči sa problemima unutar kluba što ih je ove sezone dovelo na samo dno tabele gdje će dočekati završnicu prvenstva.

Na press konferenciji uoči susreta sa ekipom Bosne u prostorijama Kluba medije su ugostili predsjednik Kluba Aid Berbić te trener Nedim Džemić koji su, pored same najave utakmice, iskoristili priliku da se osvrnu na sezonu i sve što je u istoj odrađeno do sada kao i na izazove koji Klub tek očekuju počevši od Lige 6. Predsjednik Berbić je iskoristio priliku da čestita UKK Student iz Tuzle osvajanje A1 lige i plasman u Premijer ligu čiji će član biti i ekipa Studenta od iduće sezone. Berbić je također naveo kako je ovo jedan od najvećih uspjeha Slobode u proteklih 11 godina rada. “Očekujemo da ćemo u Ligi 6 napraviti rezultat koji priliči Klubu, stručnom štabu i trenutnom rosteru igrača kao i svemu onome što smo napravili u dosadašnjem dijelu sezone”, zaključio je Berbić.

“Naravno da smo favoriti i preuzimamo tu ulogu, želimo iskoristiti priliku da pred našom publikom pobjedom završimo regularni dio prvenstva. Nismo imali puno prostora da se pokažemo u najboljem svjetlu pred našom publikom, posebno u velikoj dvorani zbog malog broja utakmica na domaćem parketu. Sam sistem takmičenja je takav da je bilo teško održati takmičarski ritam, ali mi ćemo sutra dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu”, izjavio je Džemić.

“Ostaje taj žal za prvim mjestom, ali… Pred nama je Liga 6 i želimo ostvariti rezultate spram renomea kluba. Svjedoci smo teške situacije u klubovima i baš zato moram priznati da je Sloboda, zahvaljujući predsjedniku Aidu Berbiću, stabilan i organizovan klub. Naše je bilo da igramo što bolje i pobjeđujemo što smo i radili. Čeka nas Liga 6 i ne sumnjamo da će ta podrška biti još i veća. Mi se moramo dobrim igrama i rezultatima odužiti našim navijačima kojima dugujemo ogromnu zahvalnost ove sezone”, dodao je Džemić.

Kada je u pitanju stanje u svlačionici i igrački roster, utakmicu protiv Bosne kao i očekivanja tima sa nama je podijelio Daniel Vujasinović: “Svakako da nam je protiv Bosne cilj pobjeda i da probamo prije Lige 6 ponovo ući u pobjednički ritam. Ovo je i prilikam da probamo neke nove stvari uoči druge faze takmičenja. Prvi dio sezone bio je odličan, vjerovatno je nadmašio očekivanja i onih najoptimističniji u ovom gradu. Ukazala nam se prilika da završimo prvi dio sezone kao prvoplasirani, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Želimo se dobro pripremiti uoči nastavka prvenstva, dolaskom dva nova igrača pronaći dobre uloge i nastaviti održavati sjajnu hemiju koja nas je krasila veći dio sezone. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da pred, nadam se, punim Mejdanom idemo u nove pobjede”, izjavio je Vujasinović.

Utakmica u prvom dijelu prvenstva između ova dva rivala u sarajevskoj Skenderiji završena je rezultatom 93:111 u korist crveno-crnih. Sloboda će ekipu Bosne ugostiti u srijedu, 27.04., u velikoj dvorani Mejdana sa početkom od 19 sati. Susret u Mejdanu sudit će Saša Babić, Goran Stojančević i Željko Petković. Ulaz na utakmicu je SLOBODAN, a za sve one koji nisu u prilici doći u sportski centar Mejdan, prenos utakmice uživo možete pratiti putem Youtube kanala KSBiH čiji link će biti dostupan uoči početka susreta na društvenim mrežama Kluba.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*