Podžić: Spremni smo nastaviti razgovore o formiranju Vlade FBiH

Generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Sifet Podžić je danas u Sarajevu kazao novinarima da je ta stranka spremna za nastavak razgovora o formiranju Vlade Federacije BiH.

Po njegovim riječima, u nedjelju se nije moglo razgovarati na način kako je sastanak počeo, “a mi smo tu svakako da razgovaramo”.

“Mi smo ostali pri svojim uslovima. Koliko vidim prema informacijama iz medija da je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović na putu i da bismo mogli u petak, subotu, nedjelju sjesti, nastaviti eventualno razgovore, ali mi nemamo promjene u svojim stavovima”, kazao je Podžić.

Dodao je da očekuju zvaničan poziv i da su spremni svakako nastaviti razgovore.Na novinarsko pitanje je li uslov DF-a, osim ministarstva finansija i ministarstvo industrije, Podžić je kazao da nije to nikakav fiksan uslov, “uslov je da se nastavljaju jedni korektni razgovori prema broju glasova, a onako kako su bili počeli u nedjelju nama nije odgovaralo”.

“Demokratskoj fronti je prihvatljivo da imamo isto onoliko ministarstava koliko ima i HDZ i možemo razgovarati o kvalitetu ministarstava, već ako ih tako moramo dijeliti”, kazao je Podžić.
Upitan vidi li Demokratsku frontu u Federalnoj vladi, kazao je da je to teško pitanje, te dodao da su možda šanse 50:50.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*