CEE Tuzla: Malim firmama besplatna ugradnja sistema solarnog zagrijavanje vode

Centar za ekologiju i energiju koji implementira projekat kojim promoviše upotrebu sistema za solarno zagrijavanje vode, poziva vlasnike malih firmi koje se bave ugradnjom i održavanjem sistema centralnog grijanja i/ili vodoinstalacija za učešće u projektu promocije upotrebe solarnih sistema za zagrijavanje vode.
U okviru projekta će biti instalirano 25 termosifonskih solarnih sistema na kućama vlasnika firmi/obrta koji bi, nakon sticanja znanja u instaliranju i iskustva u korištenju istih, bili u mogućnost ponuditi usluge ugradnje solarnih sistema na tržištu.

-Prvih 12 sistema je već ugrađeno i odlično funkcioniraju. U drugoj fazi je planirana ugradnja preostalih 13 sistema i za to, ovim putem, tražimo potencijalne korisnke – ističu u Centru za ekologiju i energiju Tuzla.

Odabrani korisnici će u okviru projekta dobiti spremnik za vodu/bojler od 150 litara, solarni kolektor cca. 2 m2, sigurnosni ventil i glikol dok će troškove materijala za instaliranje (cijevi i spojni materijal) obezbjediti sami.

Instaliranje sistema će izvoditi korisnici uz stručnu podršku/nadzor projektnog tima.

(Tuzlainfo/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*