Tuzlak Nikola Pavljašević dominantno do nove titulue pionirskog atletskog prvaka BiH

Na stadionu “Kamberovića polje” u Zenici jučer je održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira-ki.

Atletski klub ” Sloboda Tehnograd” je na ovom takmičenju predstavljao Nikola Pavljašević, jedan od najperspektivnijih mladih atletičara u BiH. Kao takmičar u disciplini 1000 m, opravdao je ulogu favorita i drugu godinu za redom osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Treba napomenuti da je uz pobjedu, Nikola istrčao i novi lični rekord i uz sjajno vrijeme 2.57:13 ostvario vrlo ubjedljivu pobjedu.

Na takmičenju u Zenici su van konkurencije nastupili i sprinteri Benjamin Mijatović, Enes Džinić i Alija Džinić, koji su takodjer ostvarili lične rekorde u disciplini 100 m.

Atletski klub ” Sloboda Tehnograd” ove godine slavi značajan jubilej „75 godina postojanja i uspješnog rada“,  a sjajan početak sezone i  osvajanje titula i postizanje novih državnih rekorda, učešće na Mediteranskim igrama, Mediteranskom U-23 prvenstvu, Evropskom festivalu mladih, balkanskim prvenstvima i medjunarodnim mitinzima, najbolja su potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada na stvaranju novih atletskih šampiona i budućih olimpijaca

Osim nastupa u Zenici, članovi AK “Sloboda Tehnograd” Tehnograd” ovog vikenda učestvuju  u Mrkonjić Gradu na manifestaciji Šest gradova i šest sportskih avantura” na kojoj će učestvovati sportisti iz Novog Grada, Tuzle, Mrkonjić Grada, Sarajeva i Teslića. Organizatori ovog sportskorekreativne manifestacije su UG “Srce Pegaza” iz Banja Luke i Škola sporta “Zvjezdica” iz BL.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*