Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom – Darujem zajednici koju volim

Fondacija tuzlanske zajednice organizuje jedinstven kulturni događaj, Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom, 27.5.2022. godine u Hotelu Garden, s početkom u 19:00 sati. Događaj će biti otvoren izložbom “Filantropi tuzlanskog kraja” pod pokroviteljstvom Muzeja istočne Bosne Tuzla, a najistaknutijim pojedincima i preduzećima koji su darivali svoje vrijeme, znanje i novac za dobrobit zajednice tokom večeri će biti dodijeljena nagrada “Filantropsko srce”.

Sav novac prikupljen donacijama za Filantropsku večer, biće u potpunosti usmjeren na podršku sljedećim građanskim filantropskim inicijativama:

  • ˝Sigurno dvorište za Sigurnu kuću˝ koju provodi Udruženje građana Vive žene
  • Podrška radu Mješovite srednje “Savremeno-umjetničke škole” Tuzla
  • Stipendiranje društveno aktivnih studenata iz Fonda Prometej 2022/2023

               ali i drugim društveno korisnim kampanjama sa platforme doniraj.ba.

U post-pandemijskoj godini, koja je donijela mnoštvo novih izazova za sve članove društva, na ovaj način će se kroz promociju filantropije i lokalnog darivanja okupiti preko 200 filantropa, kako bi se povezali u iskreno i trajno partnerstvo za budućnost. Sa jakom zajednicom donatora i humanista iz tuzlanskog kraja, Fondacija želi razvijati perspektivno, sigurno i održivo okruženje za sve generacije. Uz prigodan kulturni program, slaviće se naša filantropska prošlost i sadašnjost, te oblikovati naša budućnost.

Zaštitno lice Filantropske večeri je ponovno Tuzlanka May Sar, koja će sa specijalnim gostom večeri, Nerminom Puškarom, izvoditi “unppluged” verziije svojih pjesama.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*