(VIDEO) Održano “Filantropsko veče” Fondacije Tuzlanske zajednice

U organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice sinoć je u Tuzli organizovan jedinstven kulturni događaj, Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom – Darujem zajednici koju volim.

Uz prisustvo preko 200 filantropa i predstavnika društveno odgovornih kompanija, program večeri je otvoren izložbom “Filantropi tuzlanskog kraja” pod pokroviteljstvom Muzeja istočne Bosne Tuzla I promocijom istoimene monografije. Najistaknutijim pojedincima i preduzećima koji su darivali svoje vrijeme, znanje i novac za dobrobit zajednice tokom večeri dodijeljena je nagrada “Filantropsko srce”.

Za veliki filantropski doprinos nagrada “Filantropsko srce” dodijeljena je pojedincima i kompanijama u sljedećim kategorijama:

Osnivači Fonda Prometej za pokretanje filantropske inicijative

Merima Dževdetbegović za individualnu filantropiju

Bony d.o.o. za korporativnu filantropiju

Ivana Avramović za filantropsku podršku iz dijaspore

Angelina Hodžić za posvećenost filantropiji

Monika Kleck za posvećenost filantropiji

Maja Sarihodžić za promociju filantropije

U povodu Filantropske večeri, organizovana je i kampanja za prikupljanje sredstava, tako da će donacije od gostiju večeri, ali i drugih donatora, u iznosu od 30.000 KM biti u potpunosti usmjerene na podršku sljedećim građanskim filantropskim inicijativama:

˝Sigurno dvorište za Sigurnu kuću˝ koju provodi Udruženje građana Vive žene ,

Podrška radu Mješovite srednje “Savremeno-umjetničke škole” Tuzla,

Stipendiranje društveno aktivnih studenata iz Fonda Prometej 2022/202, kao  i drugim društveno korisnim kampanjama sa platforme doniraj.ba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*